Actueel
‘Het bevalt goed bij Jobshift!’

10-10-2022

Bram Bonefaas is 55 jaar oud en werkt ondertussen alweer jaren in dienst van Jobshift. Zijn specialiteit ligt op het gebied van gas, leidingen en aanverwante grondzaken. In dit interview praat hij over zijn werk en zijn relatie met Jobshift.

“De afgelopen twaalf jaar heb ik mij vooral bezig gehouden met huizen en gebouwen ‘van het gas af’ te halen”, vertelt Bram. “Steeds meer particulieren en ook bedrijven kiezen ervoor geen gebruik meer van aardgas te maken.”

Gasloos
Bram: “De overheid heeft zich ten doel gesteld dat in 2050 heel Nederland ‘van het gas af’ is. De actuele ontwikkelingen, met de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis hebben er ook mee te maken dat ik veel werk heb te doen.” Hij vervolgt: “Ik werk in opdracht van Stedin, in een Stedin uniform. Maar ik word betaald door Jobshift en rij ook in een bus van Jobshift.”

Van meter tot hoofdleiding
“Met één of twee collega’s - afhankelijk van de omvang van de klus - gaan we dagelijks op pad”, vervolgt Bram. “Dat zijn eigenlijk altijd dezelfde collega’s, waardoor we een ingespeeld team zijn. Van Nieuwerkerk tot Veenendaal halen we de tegels uit de straat, graven de gasleidingen bloot en sluiten we het gas af: van de meter tot aan de hoofdleiding!”

Elke dag is anders
Bram: “Gasleidingen zijn mijn specialiteit. In voorkomende gevallen doe ik ook andere dingen dan afsluiten, affakkelen bijvoorbeeld. Wat betreft het afsluiten van gasleidingen, rekenen we ongeveer dertig meter op één dag. Van tevoren wordt een schouw gedaan, want elke situatie is anders. Soms graven we alleen maar zand, dan weer vooral puin, of staan we in het water en de blubber. Hoe dan ook: elke dag is anders. Op een andere plek, in een andere werksituatie.”

Bus van de zaak
“Ik zit best bij Jobshift”, zegt Bram. “Het bevalt goed en ik ken ze al heel lang. Toen mijn vorige werkgever failliet ging, heb ik direct contact gezocht. Er werd een bus van de zaak geregeld en ik kon voor dezelfde opdrachtgever blijven werken. Mijn planning krijg ik van Stedin, de uren worden doorgegeven aan Jobshift, die dat keurig afhandelt. Al met al hoef ik nergens naar om te kijken en heb ik erg afwisselend werk.”

Heeft het verhaal van Bram jouw interesse in een baan als grondwerker gewekt? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op!

Grondwerker Bram

"Al met al hoef ik nergens naar om te kijken en heb ik erg afwisselend werk."

Hulp nodig bij het vinden van talent? 

Wij leveren gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers voor werk in de bouw, groenvoorziening of grond- weg- en waterbouw.

Contact opnemen?

Leeghwaterstraat 13-01
2811 DT
Reeuwijk

Volg ons op social

Wil je zo goed mogelijk op de hoogte blijven? Volg ons op onze social mediakanalen!

Onze certificaten

Deze certificaten benadrukken onze betrouwbaarheid en vakkundigheid:

Cookieverklaring
Privacyverklaring
Ontwerp & realisatie: MM