Actueel
‘Wij zorgen dat het voor elkaar komt, altijd!’

11-05-2023

Wanneer je werkt in de bouwsector, groenvoorziening of grond- weg- en waterbouw zijn certificaten, keuringen of diploma’s vaak vereist. Jobshift regelt en plant die cursussen en trainingen. We voorzien je van de benodigdheden, zoals lesboeken, zodat jij daar geen omkijken naar hebt!

Inge Hemmes neemt die taken op zich. “De VCA-certificering is eigenlijk altijd verplicht in de sectoren waarin wij werken: ik zorg dat medewerkers trainingen volgen, voordat hun certificering verloopt, of wanneer ze nog geen certificaat hebben.”

Poortinstructie
Zoals VCA in het teken van veilig werken staat, zijn meer certificeringen op veiligheid gericht. Inge: “De GPI - Generieke Poortinstructie – is een ander, veel voorkomend certificaat op het gebied van veiligheid. Veel bouwplaatsen mag je uitsluitend betreden wanneer je in het bezit van een GPI-certificaat bent. Bijvoorbeeld De Groene Boog, de uitgebreide werkzaamheden die de A16 met de A13 verbindt bij Rotterdam, is zo’n bouwplaats.”

Faciliteren
Inge: “De cursus moet je zelf doen, maar alles eromheen faciliteren wij. We merken dat het gewaardeerd wordt door onze medewerkers. In de praktijk komt het erop neer dat je er alleen naartoe hoeft. Vaak is dat een dagdeel of avond. De GPI-cursus kan zelfs digitaal gevolgd worden. Bij de GPI kun je kiezen voor praktijkonderwerpen die het beste passen bij jouw werkzaamheden. Het GPI-certificaat is één jaar geldig.”

Geëist door werkgevers
De cursus die wel een hele dag in beslag neemt, is de BHV-training. “Die kwalificatie wordt ook vaak geëist door werkgevers. De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkdeel.” Inge vervolgt: “We hebben ook regelmatig te maken met de zogenaamde VOP: dat staat voor ‘Voldoende Onderricht Persoon’ en is dat een medewerker die geen elektrotechnische vooropleiding heeft, maar wel te maken krijgt met elektrotechnisch werk, zoals kabels tot in de meterkast.”

Ontwikkelen
“Het komt ook voor”, besluit Inge, “dat medewerkers met specifieke wensen bij ons komen om zich in een bepaalde discipline verder te ontwikkelen. In zulke gevallen staan we hen dan ook bij. Denk bijvoorbeeld aan het verhaal van Edwin Koren, die een opleiding tot kraanmachinist wilde volgen. Dat soort verzoeken komen minder vaak voor.” Kortom: het betekent dat bij Jobshift cursussen, trainingen en certificaten ook altijd voor elkaar zijn!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het volgen van cursussen en behalen van certificeringen die wij bieden? Neem dan contact met ons op.

certificaat

"De cursus moet je zelf doen, maar alles eromheen faciliteren wij."

Hulp nodig bij het vinden van talent? 

Wij leveren gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers voor werk in de bouw, groenvoorziening of grond- weg- en waterbouw.

Contact opnemen?

Leeghwaterstraat 13-01
2811 DT
Reeuwijk

Volg ons op social

Wil je zo goed mogelijk op de hoogte blijven? Volg ons op onze social mediakanalen!

Onze certificaten

Deze certificaten benadrukken onze betrouwbaarheid en vakkundigheid:

Cookieverklaring
Privacyverklaring
Ontwerp & realisatie: MM