Actueel
‘Volop kansen en mogelijkheden’

11-04-2023

Renate Koning werkt al sinds 2007 als intercedent in de groenvoorziening en grond-, weg en waterbouw. Op zoek naar een meer persoonlijke en kleinschalige manier van werken, was de stap naar Jobshift eenvoudig gezet. We spreken Renate op haar eerste werkdag.

Renate: “Ik kende Jorrit van Herpen al lang, via gemeenschappelijke vrienden en de wintersport. We waren er snel uit!”

Ervaring, kennis en affiniteit
“Direct contact, zowel met klanten als met kandidaten vind ik heel belangrijk in mijn werk”, vertelt Renate. “Dat kan Jobshift bieden. En dan ook nog eens in de branche waarin ik veel ervaring heb.” Naast haar ervaring en kennis, heeft Renate grote affiniteit met buitenwerk. “Ik heb veel vrienden die in de stratenmakerij en aannemerij werken en in mijn familie zijn ook een paar boerderijen.”

Groenseizoen gaat beginnen
Buiten de manier van werken die haar aanspreekt, ziet Renate ook kansen en mogelijkheden die zij met haar achtergrond aan Jobshift kan bieden. “De groenvoorziening! Daar liggen voor Jobshift veel mogelijkheden. In die sector heb ik een uitgebreid netwerk en weet ik precies wat de werkzaamheden inhouden. De timing is ook perfect, want het groenseizoen gaat precies beginnen.”

Initiatief en uitdaging
Naast de impuls die zij met haar expertise aan groenvoorziening gaat geven, richt Renate zich ook ‘gewoon’ op de grond- weg en waterbouw. “Jorrit en ik laten elkaar vrij en vullen elkaar aan waar mogelijk. Mijn ambitie is om er iets moois van te maken: initiatief nemen en deze nieuwe uitdaging aangaan. Het is voor ons allebei nieuwe inspiratie, van twee kanten. Wanneer je plezier hebt in je werk, komt het succes vanzelf!”

Tennis en wintersport
Renate is 51 jaar oud en komt uit Bodegraven. “In het weekend breng ik veel tijd door bij de tennisvereniging. Op de baan, in de tenniscompetitie en tegenwoordig doe ik ook aan padel. Naast de baan lever ik mijn bijdrage als vrijwilliger in de keuken.” Waar tennis haar weekenden domineert, daar is ‘wintersport’ het kernwoord wat haar vakantiebesteding betreft.

Sportief en gezellig
Renate: “Wat mij betreft ga ik drie of vier keer per jaar op wintersport! Ik kom al sinds mijn vierde een paar keer per jaar in Zwitserland. Voor de afwisseling ga ik ook elk jaar naar Oostenrijk. Jorrit ken ik onder andere ook via de wintersport.” Tennis, skiën: Renate is een sportief type! “Als ik dat zo opnoem wel, ja. Maar ik hou ook heel erg van gezelligheid!”

Klanten en kandidaten
Het is nog maar haar eerste werkdag, maar Renate heeft veel zin in haar baan bij Jobshift. “Na de middelbare school ben ik eigenlijk zomaar in deze branche gerold. Door mijn achtergrond ken ik veel mensen en spreek ik de ‘taal’: dat is wel een voordeel, zowel in omgang met klanten áls met kandidaten!”

Renate Koning

"Door mijn achtergrond ken ik veel mensen en spreek ik de ‘taal’."

Hulp nodig bij het vinden van talent? 

Wij leveren gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers voor werk in de bouw, groenvoorziening of grond- weg- en waterbouw.

Contact opnemen?

Leeghwaterstraat 13-01
2811 DT
Reeuwijk

Volg ons op social

Wil je zo goed mogelijk op de hoogte blijven? Volg ons op onze social mediakanalen!

Onze certificaten

Deze certificaten benadrukken onze betrouwbaarheid en vakkundigheid:

Cookieverklaring
Privacyverklaring
Ontwerp & realisatie: MM