Actueel
Kraanmachinist Edwin: ‘Jobshift investeert in mensen’

09-02-2023

Wij investeren in mensen! Met een persoonlijke aanpak proberen wij continu de beste match te vinden voor werkgever én werknemer! Ervaren kracht in het grondwerk, Edwin Koren (49), werkt al langere tijd via Jobshift. Hij wilde een opleiding tot kraanmachinist volgen en heeft de cursus inmiddels succesvol afgerond. Binnenkort legt hij zich fulltime toe op zijn nieuwe werk. Edwin vertelt over zijn ervaring en zijn motivatie voor deze cursus.

“Kraanmachines hebben mij altijd al gefascineerd”, zegt Edwin. “Helaas heeft het bijscholen bij mij ook een fysieke oorzaak. Ik ben tien jaar geleden aan mijn rug geopereerd. Grondwerk is lichamelijk zwaar werk. Ik merkte dat ik steeds vaker beperkt werd door die klachten. Ik wilde werk vinden, waar ik die belasting niet meer heb. Tijdens mijn werk op de grond had ik al vaker in een kraan gestaan. Dit was voor mij de ideale oplossing. Gelukkig kreeg ik van Jobshift de kans die cursus te volgen!”

Cursus
Het eerste deel van de dagcursus is gericht op theorie. Cursisten leren op papier over het werk in de kraan. Omgaan met zware ladingen en, heel belangrijk, veiligheid! Dit deel wordt afgesloten met een examen. “Na het behalen gingen we aan de slag op het speciaal daarvoor ingerichte terrein in Harderwijk. Wij kregen direct veel vrijheid”, viel Edwin op. “We mochten echt uitproberen hoe een kraan besturen in zijn werk gaat. De supervisors hielden alles in de gaten en we kregen tussendoor feedback. We zaten met zijn tweeën in de cabine en konden ook van elkaar leren. Als je een supervisor op je af zag komen, kon je gelijk oefenen in het veilig stilleggen van het werk.”

Veiligheid
Een belangrijk aspect van werken op een bouwplaats is veiligheid. Door de zware machines en ladingen, moet je goed rekening houden met andere collega’s die zich rond de kraan bevinden. Edwin heeft als voordeel dat hij al veel inzicht heeft in de werkwijze van kraanmachinisten. Hij heeft natuurlijk ervaring als grondwerker. Ook vanuit de kraan begrijpt hij wat er op de grond gebeurt. Edwin: “Medecursisten uit een ander vakgebied, moesten veel meer schakelen: begrijpen wat mis kan gaan, hoe je moet kijken rondom de kraan en vooral vooruitdenken en goed communiceren.” Dat veiligheid de prioriteit is, blijkt al voor de start van de werkzaamheden. “We controleren alles voor we beginnen”, zegt Edwin. “Beschadigingen aan de machine, lekkages en de hydrauliek zijn voorbeelden die we elke dag opnieuw onderzoeken”.

Toekomst
Dankzij de cursus kan Edwin zich volledig focussen op zijn toekomst en nieuwe werk. “Momenteel verricht ik nog grond- én kraanwerk. Vanaf maart kom ik bij een opdrachtgever waar ik uitsluitend werk als kraanmachinist. Dan krijg ik het werk volledig in de vingers.”

Benieuwd of wij ook iets voor jou kunnen betekenen? Neem een kijkje bij de vacatures of neem contact met ons op!

Jobshift Edwin

"Gelukkig kreeg ik van Jobshift de kans die cursus te volgen!"

Hulp nodig bij het vinden van talent? 

Wij leveren gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers voor werk in de bouw, groenvoorziening of grond- weg- en waterbouw.

Contact opnemen?

Leeghwaterstraat 13-01
2811 DT
Reeuwijk

Volg ons op social

Wil je zo goed mogelijk op de hoogte blijven? Volg ons op onze social mediakanalen!

Onze certificaten

Deze certificaten benadrukken onze betrouwbaarheid en vakkundigheid:

Cookieverklaring
Privacyverklaring
Ontwerp & realisatie: MM