Actueel
‘Kwaliteit en veiligheid staan bij ons voorop’

25-05-2022

Het nieuws over de krapte op de arbeidsmarkt is overal: veel sectoren kampen met een tekort aan medewerkers. In ons werkgebied, de bouwsector, groenvoorziening en grond- weg- en waterbouw, is dat precies zo. Hoe zorgen wij dat we het toch altijd weer voor elkaar krijgen?

“Ten eerste door af te rekenen met het algemene imagoprobleem wat aan de uitzendwereld kleeft.” Dat zegt onze marketingmedewerker, Maarten Reyneveld.

Vooroordelen
Maarten combineert zijn werk bij Jobshift met zijn afstudeeropdracht. “Ik doe onderzoek naar de arbeidsmarkt: voor de zomer presenteer ik mijn conclusies.” Wat Maarten in elk geval al geconstateerd heeft, zijn de vooroordelen die circuleren over de uitzendbranche. “Wanneer ik het vergelijk met de werkwijze van Jobshift, denk ik dat wij goed voor de dag komen. En sommige punten kloppen gewoonweg niet!”

Salaris
Maarten: “Uitzendkrachten krijgen net zoveel betaald als medewerkers die onder contract staan bij een bedrijf: dat is in de wet zo geregeld! De bemiddelingskosten voor het uitzendbureau komen altijd ten laste van de opdrachtgever en zijn nooit debet aan het salaris van de uitzendkracht!”

Veiligheid
“Op het vlak van discriminatie”, vervolgt Maarten, “kan ik alleen voor onszelf spreken. Om veiligheidsredenen bemiddelen wij uitsluitend voor Nederlandssprekende medewerkers. In het geval van tijdelijke opdrachten, ontbreekt simpelweg de tijd voor een uitgebreide inwerk-procedure en het aanleren van jargon en vaktermen. Medewerkers moeten er gelijk staan en de veiligheid van onze mensen gaat voor alles. Wat betreft specifieke verzoeken van opdrachtgevers: wij gaan uitsluitend in op werkinhoudelijke wensen!”

Persoonlijk
Maarten: “In de dagelijkse praktijk merken we dat kandidaten elders negatieve ervaringen hebben opgedaan. Wij proberen dat te ondervangen met onze persoonlijke benadering. Kwaliteit staat bij ons voorop en wij denken de beste kwaliteit te kunnen bieden met een individuele benadering. Bij ons is de kandidaat geen ‘nummer’ en we houden regelmatig contact met de mensen die voor ons aan het werk zijn bij verschillende opdrachtgevers.”

Communicatiemiddelen
“Het vinden van goede kandidaten heeft ook te maken met het inzetten van de juiste communicatiemiddelen”, besluit Maarten. “Wij merken dat onze doelgroep steeds actiever wordt op social media en langzaam gaan we ze ook met deze middelen bereiken. We bekijken voortdurend welke middelen we moeten gebruiken: er is veel vraag naar werk, vaak stel op sprong. Dan is het belangrijk dat je werkzoekenden vlot kan bereiken!”

Ben jij op zoek naar werk in de bouwsector, de groenvoorziening of de grond- weg- en waterbouw? Spreken de kenmerken van onze werkwijze je aan? Neem dan contact met ons op!

Maarten Reyneveld

"Wij rekenen af met het algemene imagoprobleem wat aan de uitzendwereld kleeft."

Hulp nodig bij het vinden van talent? 

Wij leveren gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers voor werk in de bouw, groenvoorziening of grond- weg- en waterbouw.

Contact opnemen?

Leeghwaterstraat 13-01
2811 DT
Reeuwijk

Volg ons op social

Wil je zo goed mogelijk op de hoogte blijven? Volg ons op onze social mediakanalen!

Onze certificaten

Deze certificaten benadrukken onze betrouwbaarheid en vakkundigheid:

Cookieverklaring
Privacyverklaring
Ontwerp & realisatie: MM